0479 19 35 82 - jens@fasade.be

blog #

Wat is een EPC gemeenschappelijke delen

EPC gemeenschappelijke delen van een appartementsgebouw

Vanaf 2022 moet er voor de grote appartementsgebouwen een energieprestatiecertificaat van de gemeenschappelijke delen (EPC GD) beschikbaar zijn. Deze verplichting staat los van verkoop of verhuur.
Het EPC van de gemeenschappelijke delen geeft aan hoe energiezuinig het gebouw en de collectieve installaties zijn. Dit gaat dus enkel maar over de gemeenschappelijke delen, zijnde o.a. de inkomdeur van het gebouw, de ramen in de hal, het dak, de muren, de verlichting in de gemeenschappelijke hal. In het verslag staan aanbevelingen om de energieprestatie te verbeteren. De info uit het EPC voor gemeenschappelijke delen wordt gebruikt als een EPC bij verkoop of verhuur van een appartement wordt opgesteld. De 2 certificaten vullen elkaar aan.

De verplichting wordt gefaseerd ingevoerd in functie van de grootte van het appartementsgebouw. Een EPC dient aanwezig te zijn voor:


Voorwaarden


Verplichting bij verkoop/verhuur

Wie eigenaar is van een appartement of van een kleine niet-residentiële eenheid in een appartementsgebouw moet een kopie van het EPC van de gemeenschappelijke delen aan de kandidaat-koper of kandidaat-huurder tonen (Energiebesluit van 19 november 2010).

Vragen over de opmaak, contacteer ons vrijblijvend of raadpleeg de syndicus van je gebouw.


Premies

Wil je renoveren of bouwen en nagaan of de overheid tussenkomt met en enige premie of subsidie? Surf dan naar www.premiezoeker.be.


*gebouweenheid = zowel appartementen als kleine niet-residentiële eenheden verstaan (winkels, medische praktijken, kantoren,...)


bron: https://www.vlaanderen.be/epc-voor-de-gemeenschappelijke-delen-van-een-appartementsgebouw


EPC label premie

lees meer...


Wat is de woningpas?

lees meer...


Fasade is gespecialiseerd in vastgoed in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.
Verkoop of koop je een woning buiten die regio?
Contacteer ons gerust om de mogelijkheden te bespreken.

Laat ons rond de tafel zitten!

Of wens je een gratis verkoopanalyse?Jens Verriest

zaakvoerder

Nieuwendorpe 33
9910 Knesselare
Privacy policy - Cookie policy - Algemene voorwaarden

© 2024 - Fasade - Website en branding door Pencill