0479 19 35 82 - jens@fasade.be

blog #

Wat is de Mobiscore?

We merken op dat sommige kopers veel belang hechten aan een centrale ligging. Dit is voor iedereen anders. De Vlaamse overheid trachtte met de Mobiscore de zaken te objectiveren. Hieronder geven we wat uitleg over de Mobiscore. Al blijft naar onze mening de ligging een subjectief gegeven en kan een woning met een goede Mobiscore voor iemand anders perfect een slechte ligging zijn.

Wat is de mobiscore?
Hoe gemakkelijk raak je met de fiets of te voet vanuit een bepaalde buurt naar de dichtstbijzijnde scholen, winkels, haltes van het openbaar vervoer en andere voorzieningen? Je berekent het met de Mobiscore. Die kan je helpen wanneer je op zoek bent naar een nieuwe woning in een bepaalde buurt. Hoe hoger de Mobiscore op de schaal van 0 tot 10, hoe beperkter de mobiliteits- en milieu-impact van woningen in deze buurt.
Zoek je een woning nabij scholen en winkels dient de score zo hoog mogelijk te zijn. Ben je op zoek naar een landelijk gelegen woning, dan zal de score sowieso lager zijn.

Waarom riep de Vlaamse overheid de score in het leven?
Met de Mobiscore kun je bewust kiezen voor een nieuwe woonplaats in een buurt waar je zelden of nooit een auto nodig hebt om voorzieningen die voor jou belangrijk zijn te bereiken. Zo draag je bij aan minder files, luchtvervuiling, geluidsoverlast en geurhinder. Je kunt je mobiliteitsimpact verkleinen door je woonplaats strategisch te kiezen – in een buurt vlak bij die voorzieningen en goed bereikbaar te voet en met de fiets.

Hoe werkt het precies?
De Mobiscore berekent de afstand naar verschillende soorten voorzieningen in de buurt: winkels en horeca, kinderopvang en scholen, dokters en ziekenhuizen, sport- en cultuurinfrastructuur en openbaar vervoer. De score houdt rekening met het verwachte aantal verplaatsingen voor specifieke voorzieningen en het vervoermiddel dat een gemiddelde Vlaming zou gebruiken voor deze verplaatsingen. Daarnaast houdt de Mobiscore rekening met de milieukosten (luchtvervuiling, files, geluidshinder, …) van dat vervoermiddel.

Op huizenjacht? Bereken dan eerst de Mobiscore van de buurt waar je interesse voor hebt en verklein mee de impact van mobiliteit op het milieu. Daarnaast kan je steeds op ons beroep doen als aankoopmakelaar om zeker te zijn dat je geen kat in een zak koopt én aan de beste prijs.


Bron: https://mobiscore.omgeving.vlaanderen.be/about


Verlaagd tarief in het verkooprecht
voor de aankoop van de enige eigen woning

lees meer...


De introductie

lees meer...


Fasade is gespecialiseerd in vastgoed in West-Vlaanderen en Oost-Vlaanderen.
Verkoop of koop je een woning buiten die regio?
Contacteer ons gerust om de mogelijkheden te bespreken.

Laat ons rond de tafel zitten!

Of wens je een gratis verkoopanalyse?Jens Verriest

zaakvoerder

Nieuwendorpe 33
9910 Knesselare
Privacy policy - Cookie policy - Algemene voorwaarden

© 2024 - Fasade - Website en branding door Pencill